Arnhem, Velp, Oosterbeek, Elst, Huissen, Zevenaar

harp, harples, harpiste, festival

muziek, achtergrondmuziek, wereldmuziek, ouderen, zorg

hospice, concert, receptie, uitvaart, workshop

International Harp Therapy Program

Therapeutisch harpspel

 

Lies studeert af in juli 2016 als harpiste bij het International Harp Therapy Program van Christina Tourin. Zij heeft een programma ontwikkeld waarmee ze harpisten wereldwijd kan opleiden via een combinatie van on-line les, zelfstudie en praktische workshops. Haar visie is: in 2020 heeft elk ziekenhuis en iedere zorg instelling een harpist in dienst!

 

In Noord Amerika is het al heel normaal om een harpist te vinden op de intensive care of in een hospice; in Nederland timmeren enkele harpisten als pioniers aan de weg als therapeut. In 2015 is een Europese afdeling van International Harp Therapy Program (IHTP) opgericht. Dit wordt gecoordineerd door Liesbeth Schroen, zie www.de-vlindertuin.nl.

 

“De opleiding heeft mijn relatie met de muziek, de harp en met de luisteraars compleet veranderd. Een combinatie van wetenschappelijke kennis, theoretische onderbouwing, aangevuld met eeuwenoude wijsheid van natuurgeneeswijzen, repertoire ontwikkeling en inzicht in de resonantie theorie ben ik de magie van muziek gaan begrijpen en heb geleerd om me af te stemmen op de toestand van de persoon en via de muziek bij te dragen aan het vinden van emotioneel en fysiek evenwicht”, aldus Lies.

 

Klik hier voor de website van IHTP.

 

Meer over harp therapie

 

Op YouTube staat een schat aan materiaal over therapeutisch harpspel.

Als je op een van onderstaande (Amerikaanse) links klikt, kun je verder navigeren:

  1. Een introductie van healing harp
  2. Een samenvatting van healing harp, Serajane Williams in clinical setting
  3. Harpmuziek voor couveuse baby's
  4. Premature babies
  5. Blinde baby
  6. Harpspel voor dieren

 

 

   